NEKOLIKO ČINJENICA O BUHAMA

Buha je insekt, parazit koji se hrani krvlju pasa i mačaka. U prosjeku ubode 10 puta dnevno i može posisati krvi u količini 15 puta većoj od vlastite težine. Svaki ubod predstavlja iritaciju i neki ljubimci reagiraju alergijskom reakcijom na slinu buhe, posljedice mogu biti ozbiljna oštećenja kože i promjena ponašanja ljubi​mca.

 
 

GDJE BUHE ŽIVE?

Možda ih ne možemo vidjeti tako lako, ali buhe su često oko nas.Buhe rijetko skoče s jedne životinje na drugu, uglavnom na naše ljubimce dolaze iz okoliša koji je zagađen njihovim razvojnim stadijima. Iz jajašaca koja sa infestirane životinje padaju u okoliš razvije se larva, iz larvi na kraju se razviju kukuljice, u stvari u kukuljici je odrasla buha koja tako zaštićena čeka priliku da skoči na novog domaćima. Neka od omiljenih skrovišta iz kojih buhe vrebaju su:

  • Buhe žive na divljim životinjama kao što su jež, lisica ili kunić i naravno na psima i mačkama.Ako vaše dvorište posjećuju divlje životinje ili psi i mačke iz susjedstva i ako nose buhe, vrlo je vjerojatno da je vaše dvorište, grmlje i raslinje u njemu, puno buha koje samo čekaju vašeg ljubimca.
  • Izvor infestacije buhama može biti i vaš vlastiti dom, tepisi i podovi te npr. kauč idealna su skloništa za buhe.

Korištenjem FRONTLINE Comba® ograničavate invaziju okoliša vašeg ljubimca, u stvari svojeg doma, razvojnim stadijima buha što je bitno ako su se buhe pojavile u vašem kućanstvu, a i u slučaju da preparat rabite preventivno.

 

POGLEDAJTE VIDEO

Buha je mali insekt bez krila poznat po sposobnosti da može skokom prevaliti udaljenost 1000 puta veću od vlastitih dimenzija. U odrasloj fazi živi u dlaci životinja, pasa i mačaka te divljih životinja.

Skok buhe

​​

Terms Lightbox