SAVJETI ZA BOLJU ZAŠTITU OD BUHA I KRPELJA

Kako bi osigurali čim bolju zaštitu svojeg ljubimca od buha i krpelja možete poduzeti slijedeće mjere:

- Periodično, u vremenskim razmacima koji vam se čine odgovarajući s obzirom na stil života vašeg ljubimca, operite svu opremu koja čini ležište ljubimca ako je moguće na višoj temperaturi kako bi uništili razvojne stadije buha (jajašca i larve).

- Uredite svoje dvorište, travu kosite redovito, uklonite posječeno raslinje iz dvorišta nakon uređivanja čim prije.

- Češće usisavajte svoj dom, naročito tepihe i mjesta gdje vaš ljubimac provodi najviše vremena.

- U dvorištu se pobrinite da su kante za smeće čim bolje zaštićene i pokrivene odgovarajućim poklopcima kako bi divlje životinje koje nose buhe manje zalazile u dvorište.

- Bitno je koristiti sredstvo koje ubija krpelja unutar 48 sati kako bi u čim većoj mjeri spriječili prijenos bolesti koje krpelji prenose, bitno je i da se ta brzina uništavanja krpelja što duže zadržava na što višoj razini tijekom propisanog perioda zaštite.


Kada krpelj ugine, većina ih padne sa psa. U slučaju da se krpelj koji je uginuo još uvijek drži za kožu, možete ga bez upotrebe pretjerane sile pokušati ukloniti, najbolje je koristiti pomagala namijenjena upravo skidanju krpelja poput Tick Twistera. U slučaju da ne znate kako pravilno ukloniti krpelja, potražite pomoć veterinara.

 

Terms Lightbox