Pravila privatnosti

Ova Pravila privatnosti osmišljena su da bi Vam pružila informaciju o postupcima vezanima uz prikupljanje, korištenje i objavljivanje osobnih podataka (podatci za utvrđivanje Vašeg identiteta kao što su Vaše ime, adresa, e-mail adresa, telefonski broj itd.) koje ste možda dostavili prilikom korištenja stranice.

Pristanak

Merial ne prikuplja Vaše osobne podatke osim ako za to niste dali pristanak. Prilikom svakog ustupanja dodatnih ili obaveznih podataka prilikom pristupanja stranici ili korištenja stranice, pristajete na prikupljanje, korištenje i objavljivanje te informacije u skladu s odredbama Pravila privatnosti.

Kada prikupljamo Vaše osobne podatke

Osobni podaci mogu biti prikupljeni na nekoliko načina. Npr., stranica sadrži područja za prikupljanje podataka posjetitelja kroz povratne informacije, kao što su pitanja, komentari i sugestije. Određeni podaci prikupljeni kroz povratne informacije mogu sadržavati osobne podatke. Osim toga, pristup određenim dijelovima stranice je ograničen te je za pristup potrebno podnijeti zahtjev za registraciju koji može sadržavati osobne podatke. Osim toga, da biste koristili određene usluge poput newslettera, poslovanja putem Interneta ili naručivanja potrebno je dostaviti podatke koji mogu saržavati osobne infformaacije. Prilikom svakog takvog prikupljanja podataka uvijek će biti naznačeno koji je podatak obavezno, a koji nije obavezno dostaviti. 

Merial također može prikupljati podatke o Vama i Vašem korištenju stranice kroz korištenje kolačića (cookies). Kolačići su male datoteke s podacima koje se šalju Vašem pretraživaču i pohranjuju na tvrdi disk Vašeg računala prilikom posjete određenim internetskim stranicama, a na taj se način prati korištenje stranice. Određeni pretraživači mogu se podesiti da ne prihvaćaju kolačiće, no ako se odlučite na takve postavke, određeni dijelovi stranice neće funkcionirati ispravno. Podatke skupljene preko kolačića Merial koristi za procjenu broja korisnika i praćenje posjećenosti pojedinih dijelova stranice. Pomoću tih podataka Merial dobiva uvid o interesima i ponašanjima koji zauzvrat mogu biti iskorišteni za bolje pružanje informacija o proizvodima, uslugama, mogućnostima ili promocijama koje bi Vas mogle zanimati.

Korištenje informacija

Merial Vaše podatke koristi za poboljšanje sadržaja stranice, prilagodbu stranice Vašim potrebama, stvaranje profila koji se odnosi na Vas da bismo Vam ustupili zanimljiv sadržaj, pružanje traženih usluga i sadržaja, slanje informacija o proizvodima, uslugama, sadržaju ili promocijama koje Vas zanimaju. 

Merial također može koristiti Vaše osobne podatke za stvaranje skupnog podatka koji ne dozvoljava Vašu osobnu identifikaciju ili kontakt. Umjesto prikaza aktivnosti pojedinca skupni podatak pokazuje ponašanje korisnika kao cjelinu. Skupni podatak koristi se za razvoj i promociju stranice.  

Kada otkrivamo osobne podatke

Merial može otkriti osobne podatke podružnicama i vezanim tvrtkama koje se slažu da će ih koristiti strogo u skladu sa ovim Pravilima privatnosti. Merial nikada neće otkriti Vaše osobne podatke neovisnoj trećoj strani bez Vašeg dopuštenja. Merial zadržava pravo otkrivanja osobnih podataka u sljedećim slučajevima: (i) trećoj strani davatelja usluga za podršku u poslovanju (npr. uslužne djelatnosti, tehnička potpora, usluge dostave) i pružanje Vama zanimljivih informacija (ako ste zatražili primanje takvih informacija na način koji je ranije opisano), a u tom će slučaju Merial zahtijevati od treće strane da se podaci koriste u skladu sa ovim Pravilima privatnosti; i (ii) prema trećoj strani vezanoj uz prodaju, podjelu ili ostale poslovne prijenose stranice koji se odnose na podatke te će u tom slučaju Merial također zahtijevati da se svaki kupac, opunomoćenik ili stjecatelj slaže s ovim Pravilima privatnosti. 


Merial će objaviti Vaše osobne podatke trećoj strani u sljedećim ograničenim okolnostima i u mjeri koju dopušta zakon: (i) ako zakon, propis, nalog za pretres, sudski poziv ili nalog suda dopusti ili zahtjeva da se to učini; (ii) ako su ugrožena prava ili vlasništvo Meriala, njenih podružnica ili povezanih tvrtki, trećoj strani davatelja usluga ili korisnika; (iii) ili ako je ugrožena osobna sigurnost korisnika stranice ili ostalog dijela javnosti.  

Merial može otkriti prikupljene podatke, koji ne dopuštaju da budete osobno prepoznati, svojim podružnicama, povezanim tvrtkama i nepovezanim trećim stranama. 

Kako štitimo Vaše osobne podatke

Budući da smo prepoznali važnost privatnosti Vaših osobnih podataka, Merial primjenjuje mjere tehničke sigurnosti za zaštitu Vaših osobnih podataka. Ipak, niti jedan prijenos podataka putem Interneta ne može u potpunosti biti siguran. Shodno tome, u mjeri u kojoj to dopušta zakon, Merial, njegove podružnice i povezane tvrtke, davatelji usluga i njihovi službenici, direktori, zaposlenici i zastupnici ne zastupaju tvrdnju niti jamče da će osobni podaci biti zaštićeni od zlouporabe, gubitka ili promjene i ne prihvaćaju nikakvu odgovornost koja proizlazi iz podnošenja bilo kakvih osobnih podataka ili iz uporabe ili zloporabe osobnih podataka trećim osobama.

Vaši podaci koje ste dostavili Merialu preko Interneta zaštićeni su lozinkom. Merial koristi SSL (Secure Socket Layer) protokol tehnologiju kodiranja za prijenos podataka do naših servera da bi se osigurala privatnost i cjelovitost podataka. Protokol uključuje sistematsko kodiranje brojeva i slova, tako da je podatak čak i u slučaju da ga netko uspije presresti neupotrebljiv. Da biste iskoristili prednosti ove tehnologije šifriranja morate imati Internet pretraživač koji podupire SSL protokol, kao što su Internet Explorer ili Firefox. Dodatnu sigurnosnu mjeru pruža i fizički odvojeno čuvanje Vaših podataka dostavljenih preko Interneta na odvojenom serveru gdje je Vaša lozinka šifrirana i pohranjena u bazi podataka.. 


Poveznice na druge internetske stranice

Morate biti svjesni da upravitelji stranica povezanih s našom također mogu prikupljati Vaše osobne podatke (uključujući podatke dobivene kroz korištenje kolačića) kada posjetite njihovu stranicu. Merial nije odgovoran za način prikupljanja podataka i korištenje i otkrivanje Vaših osobnih podataka od strane povezanih internetskih stranica. Stoga provjerite njihova Pravila privatnosti prije pružanja osobnih podataka.


Promjene

Merial zadržava pravo na promjenu ovih Pravila privatnosti o kojima ćete biti obaviješteni objavom o promjeni na ovoj stranici te savjetujemo da redovito pregledavate ovu stranicu zbog mogućih promjena. Ova Pravila privatnosti posljednji su puta izmijenjena u travnju 2014.


Ostali uvjeti

Vaše korištenje ove stranice podliježe uvjetima navedenima u poglavlju Pravne obavijesti. Kod pristupanja ili korištenja stranice slažete se sa obavezama Uvjeta za korištenje koji stupaju na snagu od trenutka pristupa

Kontaktirajte nas

Merial možete kontaktirati na 888-Merial 1 i zatražiti pristup ili nadopunu Vaših osobnih podataka. Ako vjerujete da se Merial nije uspio pridržavati ovih Pravila privatnosti, molimo Vas da kontaktirate Merial na 888-Merial 1.​

 

 

​​

Terms Lightbox